Az adult szex oldalak keresőoptimalizálása

A szex és a pornó nemzetközi, az erotikus anyagok fogyasztói pedig csak érdeklődési körök szerint csoportosíthatóak.

A felnőtt oldalak optimalizálásánál ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni, különösen egy olyan ország esetében, mint hazánk. A pornót mindenhol szeretik, Magyarországon pedig még más országoknál is nagyobb a kereslet az ingyenes szex videókra és képekre, ráadásul bőven van mit tanulni az online munka és kereseti lehetőségek kiaknázásánál is.

A bikinis tinilány nagyon csinos, de már most jelzem, hogy az ilyen finoman szexi képek legfeljebb kiegészítő anyagként szerepelnek az adult oldalak SEO eszközei között.

A felnőtt szex oldalak és adult web lapok keresőoptimalizálása 

Mondanom sem kell talán, hogy a felnőtt oldalak SEO munkálatai jelentős mértékben eltérnek a hagyományos keresőoptimalizálás eszközeitől.

Szex oldalak és adult affiliate programok tanácsadás

mixxxtura1@yahoo.com

A mainstream SEO esetén általában hazai piac kulcsszavaira optimalizálják az oldalakat, ahol csak a magyarországi versenytársakkal kell megküzdeni, így a magyar nyelvű kulcsszavakra némileg könnyebb egy-egy oldalt bejuttatni a vásárlást érő első tíz pozíció valamelyikébe.
A szex oldalak optimalizálásánál viszont figyelembe kell venni, hogy a meghatározó kulcsszavak jelentős része vagy megegyezik angol változatával (a kategóriák angol neveit gyakrabban használják kereséskor, mint a magyar változatot: mature, gay, shemale stb.), vagy csak minimális különbség van, elég, ha csak a pornó (porn) vagy a szex (sex) kifejezéseket említem.

A LiveJasmine webkamerás szex oldaláról készült screenshoton látható, milyen sok kategóriában találhat webcam szex chat partnert a látogató, de a weblap optimalizálásakor ezeket a kategóriákat külön-külön kell kezelni.

A szex oldalak és más felnőtt weblapok SEO eszközei

A hatalmas nemzetközi versenyben érdemes nagyobb mértékben élni a közvetlen eléréssel, tehát a potenciális érdeklődő monitorán megjelentetni az oldalunk reklámjaként kiválasztott szex képet, fotósorozatot vagy videót. Aki pornót keres, az ugyanis nem olvasni akar, hacsak nem erotikus irodalmat, de ez már nem ide tartozik.
Erre a célra kiválóan használhatóak az online kép, videó és egyéb média megosztók, melyekből szerencsére bőséges választékot találhatunk a neten. Szólok, hogy rá kell szokni a használati feltételek elolvasására, ugyanis más netes termékek ÁSZF-eihez képest itt jelentős eltéréseket és egyedi feltételeket találhatunk.

A közösségi oldalak eltérő mértékben használhatóak, de ezek a közvetlen elérés legjobb terepei közé tartoznak, így mindenképpen érdemes megtanulni a használatukat. A jelentősebb közösségi weblapokon ugyanis egyértelműen tilos a nyíltan pornó képek és videók megosztása, és nagyon vékony az a határvonal, amit még eltűrnek, de a potenciális látogatóink érdeklődését még képesek felkelteni.

Az érett idős nőkkel foglalkozó szex blogomból származó kép viszonylag közel van a közösségi oldalak türelmi határához, tehát (idáig) még nem koppintottak az orromra, viszont folyamatosan hozza a látogatókat, hiszen alkalmas arra, hogy a szexi milfek iránt érdeklődők figyelmét felkeltse.

A közösségi oldalaknál érdemes megemlíteni a szex és pornó fórumokat is, ahol lehetőség van az oldalunkról származó, illetve a partnerprogramok keretében megkapott anyagokat megosztani, de itt is fontos a felhasználási feltételek ismerete, ugyanis hamar kipenderítik az embert ezek megszegésekor.
A szex fórumokkal kapcsolatban érdemes tudni, hogy a hagyományos témájú, hasonló célú weblapoktól eltérően, a tagok itt általában nem közös célért vesznek részt, hanem első sorban információ gyűjtésért.
A több ezer tag tevékenysége ugyanis felosztható néhány üzleti formára, és az ezeken belül levők egymás konkurensei. (csak az érthetőség kedvéért pár tevékenység: weblapok-lapcsoportok tulajdonosai, ezek partnerprogramjaiban részt vevő affiliatek, SEO szakemberek, programozók, modellek, pornó film szereplők stb.

Online kereseti lehetőségek szex oldalakkal

Magyarországon még gyerekcipőben jár az online munka, ráadásul az internetes pénzkereseti lehetőségeket ígérők között rengeteg a szélhámos.
A közösségi oldalakat üzleti célra is használók első sorban azokat a MLM hálózatokat próbálják építgetni, melyek igen jó eredményeket tudnak felmutatni a magyarországi piacnál lényegesen nagyobbal rendelkező országok alapján, itt viszont rövid idő alatt feltöltődnek. Ez is oka annak, hogy a bevezető szűk réteg alatt levő tagok már csak a befizetéseik után futnak.


A szex területén hatalmas a piac, főleg, ha nem okoz problémát az idegen nyelv használata, az angollal az egész világ pornó rajongóit megcélozhatjuk. A fenti webkamerás szex chat banner csak egy darabja az affiliate programhoz nyújtott számtalan segédeszköznek, ugyanis rendszerint egész pornó kép galériákat és videó trailereket is biztosítanak a munkához, de saját magunk is készíthetünk például screenshotokat, ami egyes fázisokban hasznos kiegészítő eszköz lehet.

A szex oldalaknál tartva érdemes megemlíteni, hogy az ingyenesen elérhető pornó rendszerint üzleti oldalak reklámanyagából származik, amit gyakran az internetes szex biznisz fő vagy mellékállású online munkásai osztanak meg.

Az internetes szex kereseti lehetőségeket érintve, érdekes információ lehet, hogy Magyarország egyik leggazdagabb embere jelentős mértékben a LiveJasmine nevű web kamerás szex chat oldalnak köszönheti a vagyonát. Már itt jelzem, hogy számos más webcam szex chat oldalhoz hasonlóan itt is van lehetőség webmesterként részt venni a partnerprogramjukban.

A szöveges rész egyhangúságának feloldásáért beszúrtam a LiveJasmine mature kategóriájának egy képernyő részletét, ahol idős nők várják a milf szexért rajongókat. Nem véletlenül választottam ezt a témát, hiszen fentebb már említettem, hogy a bikinis lányok képei nem tartoznak a szex biznisz fegyvertárába.

Szex és pornó oldalak kereső optimalizálása

Azért hoztam egy kicsit előre az erotikus online munkát, mert az adult keresőoptimalizálás szempontjából legjelentősebb szegmens ezekhez a szex és pornó oldalakhoz kötődik. Az affiliate programok keretében létrehozott magyar, pornó videós, szex randi, webcam chat weblapokat, valamint az oldalak támogatásához létrehozott blogokat is célszerű optimalizálni, mint például egy plasztikai sebészet üzleti honlapját.

A hazai üzleti viszonyoknál is figyelembe kell venni, hogy a magyar oldalakon túlnyomó részben külföldi weblapok pornó anyagaival és szex videóival találkozhatunk. Az más lapra tartozik, hogy ezek jelentős része készül magyar szereplőkkel, a kedvező üzleti lehetőségek okán pedig gyakran a forgatásra is itt kerül sor.

Természetesen találkozhatunk a legális korú teen szereplőkkel is, hiszen például ezen az ingyenes tini pornó videókat kínáló oldalon több száz velük készült szex film található.

A mainstream és adult SEO közötti általános különbségekről már esett szó a bejegyzés elején, ezt tovább bonyolítják majd a fő weblapok optimalizálásához használt eszközök, például a blogok és média megosztók linképítési munkái. Az online keresetet biztosító weboldal(ak) mellett ugyanis ezek értékét is folyamatosan érdemes növelni, hiszen a bevételek jelentős része származhat az ott megjelenő reklámokból.

Remélem, már most sikerült néhány konkurens keresőoptimalizálót elriasztanom az adult oldalak linkjeinek építésétől, de a későbbiekben még folytatom az elméleti okítást, ahol a weblapok belső felépítéséről és az egyes megjelenési lehetőségekről is szó lesz.